Aardbeientaartjes met mascarpone

Verfrissende Aardbeientaartjes met Mascarpone

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Suiker naar smaak
  • 200 gram mascarpone
  • Honing naar smaak
  • Rasp van 1 limoen
  • Enkele basilicumblaadjes
  • 1 bakje Hollandse aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Vet 4 ronde bakvormpjes in met bakspray.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een werkbank en prik ze in met een vork.
  • Vorm het bladerdeeg om de buitenkant van de bakvormpjes en snijd de randen bij voor een strakke rand.
  • Plaats de vormpjes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudgeel gaar en droog.
  • Laat de bladerdeegbakjes iets afkoelen en haal ze vervolgens uit de vormpjes.
  • Laat verder afkoelen.
  • Roer intussen de mascarpone los met wat honing naar smaak.
  • Voeg de rasp van de limoen toe en scheur enkele basilicumblaadjes in stukjes.
  • Meng goed.
  • Schep het mascarponemengsel in de afgekoelde bladerdeegbakjes.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en vul de taartjes speels op.
  • Garneer eventueel met extra basilicumblaadjes of een snufje poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor de liefhebbers: banketbakkersroom kan ook gebruikt worden in plaats van mascarpone.
Serveer deze heerlijke aardbeientaartjes met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch