Aardbeientiramisu

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram Aardbeien
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 bakje Mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 300 ml witte wijn zoete

Instructies

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat goed uitlekken.
  • Pureer iets meer dan de helft van de aardbeien met de suiker.
  • Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
  • Bekleed een schaal of cakevorm met huishoudfolie.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Roer de mascarpone met een vork door de aardbeienpuree.
  • Spatel daarna de slagroom erdoor.
  • Leg een laag lange vingers in de schaal en besprenkel met witte wijn.
  • Schep daarna de helft van het aardbeienmengsel erop.
  • Maak nog een laag met lange vingers, ook hierop sprenkel je een beetje witte wijn.
  • Verdeel de rest van het aardbeienmengsel in de cakevorm en sluit af met een laag aardbeien.
  • Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu minstens een dag in de koelkast om op te stijven.
  • 10.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door het huishoudfolie krijg je de tiramisu makkelijk uit de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht