Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g mager rundvlees aan 1 stuk
- 1 stuks fijngesneden rode ui
- 3 teentjes fijngesneden knoflook
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels goela djawa
- 1 eetlepel assemwater
- ½ eetlepel sambal oelek
Instructies
- Het vlees in ruim water op laag vuur zeer gaar en zacht koken.
- Uit de bouillon halen en af laten koelen.
- Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
- Alle ingrediënten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen.
- 10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
- Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 º C onder regelmatig
- omscheppen 2 uur in de oven laten drogen.
- Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
- Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.
Notities / Tips / Wijnadvies
In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast.