Abon abon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager rundvlees aan 1 stuk
  • 1 stuks fijngesneden rode ui
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 2 theelepels goela djawa
  • 1 eetlepel assemwater
  • ½ eetlepel sambal oelek

Instructies

  • Het vlees in ruim water op laag vuur zeer gaar en zacht koken.
  • Uit de bouillon halen en af laten koelen.
  • Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
  • Alle ingrediënten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen.
  • 10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
  • Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 º C onder regelmatig
  • omscheppen 2 uur in de oven laten drogen.
  • Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
  • Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.

Notities / Tips / Wijnadvies

In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Oosters