Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g abrikozen
- 100 g fructose vloeibare
- 5 bladen gelatine
- 25 centiliter volle melk
- 20 centiliter slagroom
- 5 centiliter cognac
Instructies
- Snijd de abrikozen in tweeën en ontpit ze.
- Stoom ze 10 minuten in de stoompan.
- Af laten koelen.
- Breng de melk aan de kook en laat hem 10 minuten afkoelen.
- Week de gelatine in koud water.
- Knijp hem uit en doe hem bij de melk.
- Goed roeren en 15 minuten laten rusten.
- Voeg de halve hoeveelheid fructose bij de slagroom en klop hem stijf.
- Schep slagroom en cognac door de opstijvende melk.
- Werk ze er voorzichtig doorheen, tot een homogene massa.
- Snijd de helft van de abrikozen in kleine stukken en meng ze door de massa.
- Giet het beslag in ringen van 8 cm. of kleine potjes, en laat ze 1 nacht afgedekt in de koelkast opstijven.
- Pureer de rest van de abrikozen met andere helft van de fructose in de keukenmachine.
- Koel wegzetten.
- Schud de bavarois uit de ringen of potjes op borden en schenk er de abrikozencoulis omheen.