Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozenbavarois
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
abrikozen
▢
100
g
fructose
vloeibare
▢
5
bladen
gelatine
▢
25
centiliter
volle melk
▢
20
centiliter
slagroom
▢
5
centiliter
cognac
Instructies
Snijd de abrikozen in tweeën en ontpit ze.
Stoom ze 10 minuten in de stoompan.
Af laten koelen.
Breng de melk aan de kook en laat hem 10 minuten afkoelen.
Week de gelatine in koud water.
Knijp hem uit en doe hem bij de melk.
Goed roeren en 15 minuten laten rusten.
Voeg de halve hoeveelheid fructose bij de slagroom en klop hem stijf.
Schep slagroom en cognac door de opstijvende melk.
Werk ze er voorzichtig doorheen, tot een homogene massa.
Snijd de helft van de abrikozen in kleine stukken en meng ze door de massa.
Giet het beslag in ringen van 8 cm. of kleine potjes, en laat ze 1 nacht afgedekt in de koelkast opstijven.
Pureer de rest van de abrikozen met andere helft van de fructose in de keukenmachine.
Koel wegzetten.
Schud de bavarois uit de ringen of potjes op borden en schenk er de abrikozencoulis omheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk