Abrikozenbavarois

Abrikozenbavarois

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g abrikozen
  • 100 g fructose vloeibare
  • 5 bladen gelatine
  • 25 centiliter volle melk
  • 20 centiliter slagroom
  • 5 centiliter cognac

Instructies

  • Snijd de abrikozen in tweeën en ontpit ze.
  • Stoom ze 10 minuten in de stoompan.
  • Af laten koelen.
  • Breng de melk aan de kook en laat hem 10 minuten afkoelen.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Knijp hem uit en doe hem bij de melk.
  • Goed roeren en 15 minuten laten rusten.
  • Voeg de halve hoeveelheid fructose bij de slagroom en klop hem stijf.
  • Schep slagroom en cognac door de opstijvende melk.
  • Werk ze er voorzichtig doorheen, tot een homogene massa.
  • Snijd de helft van de abrikozen in kleine stukken en meng ze door de massa.
  • Giet het beslag in ringen van 8 cm. of kleine potjes, en laat ze 1 nacht afgedekt in de koelkast opstijven.
  • Pureer de rest van de abrikozen met andere helft van de fructose in de keukenmachine.
  • Koel wegzetten.
  • Schud de bavarois uit de ringen of potjes op borden en schenk er de abrikozencoulis omheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk