Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 blik abrikozen a 425g
- 65 g roomboter koude
- 1 eetlepel citroensap
- 10 cantuccini koekjes
- 75 g bloem
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Abrikozen afgieten in zeef en laten uitlekken.
- Taartvorm dun invetten met ½ eetlepel boter.
- Abrikozen in schijfjes snijden en in vorm leggen.
- Besprenkelen met citroensap.
- Cantuccini fijn verkruimelen (evt. in keukenmachine).
- In kom cantuccinikruim en bloem door elkaar mengen.
- Rest van boter met twee messen door bloemmengsel snijden.
- Met vingertoppen van één hand boter luchtig door bloem kneden.
- Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat.
- 2 Theelepels koud water erover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. (
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen.
- Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken.
- Warm serveren met licht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.