Abrikozencrumble met cantuccini

Abrikozencrumble met cantuccini

AllerHande maart 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blik abrikozen a 425g
  • 65 g roomboter koude
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 cantuccini koekjes
  • 75 g bloem
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Abrikozen afgieten in zeef en laten uitlekken.
  • Taartvorm dun invetten met ½ eetlepel boter.
  • Abrikozen in schijfjes snijden en in vorm leggen.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Cantuccini fijn verkruimelen (evt. in keukenmachine).
  • In kom cantuccinikruim en bloem door elkaar mengen.
  • Rest van boter met twee messen door bloemmengsel snijden.
  • Met vingertoppen van één hand boter luchtig door bloem kneden.
  • Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat.
  • 2 Theelepels koud water erover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. (
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen.
  • Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken.
  • Warm serveren met licht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch