Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozencrumble met cantuccini
AllerHande maart 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
blik
abrikozen
a 425g
▢
65
g
roomboter
koude
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
10
cantuccini
koekjes
▢
75
g
bloem
▢
40
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
Instructies
Abrikozen afgieten in zeef en laten uitlekken.
Taartvorm dun invetten met ½ eetlepel boter.
Abrikozen in schijfjes snijden en in vorm leggen.
Besprenkelen met citroensap.
Cantuccini fijn verkruimelen (evt. in keukenmachine).
In kom cantuccinikruim en bloem door elkaar mengen.
Rest van boter met twee messen door bloemmengsel snijden.
Met vingertoppen van één hand boter luchtig door bloem kneden.
Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat.
2 Theelepels koud water erover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. (
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen.
Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken.
Warm serveren met licht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch