Abrikozenpudding met bitterkoekjes

Abrikozenpudding met bitterkoekjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje abrikozen gedroogde voorgeweekte
  • 1 dl sinaasappelsap vers geperst of uit een pak
  • 75 g suiker
  • 2 bakje Griekse yoghurt samen circa 300 g
  • ¼ l slagroom
  • 12 bitterkoekjes

Instructies

  • Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer, in de foodprocessor of door een roerzeef.
  • Klop de yoghurt in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenmousse door.
  • Klop de slagroom stijf en spatel die door het yoghurtmengsel.
  • Schep de helft van de abrikozenpudding in de schaal.
  • Verdeel er de bitterkoekjes over.
  • Schep er de resterende abrikozenpudding op en zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland