Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 zakje abrikozen gedroogde voorgeweekte
- 1 dl sinaasappelsap vers geperst of uit een pak
- 75 g suiker
- 2 bakje Griekse yoghurt samen circa 300 g
- ¼ l slagroom
- 12 bitterkoekjes
Instructies
- Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer, in de foodprocessor of door een roerzeef.
- Klop de yoghurt in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenmousse door.
- Klop de slagroom stijf en spatel die door het yoghurtmengsel.
- Schep de helft van de abrikozenpudding in de schaal.
- Verdeel er de bitterkoekjes over.
- Schep er de resterende abrikozenpudding op en zet de schaal tot gebruik in de koelkast.