Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozenpudding met bitterkoekjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
abrikozen
gedroogde voorgeweekte
▢
1
dl
sinaasappelsap
vers geperst of uit een pak
▢
75
g
suiker
▢
2
bakje
Griekse yoghurt
samen circa 300 g
▢
¼
l
slagroom
▢
12
bitterkoekjes
Instructies
Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer, in de foodprocessor of door een roerzeef.
Klop de yoghurt in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenmousse door.
Klop de slagroom stijf en spatel die door het yoghurtmengsel.
Schep de helft van de abrikozenpudding in de schaal.
Verdeel er de bitterkoekjes over.
Schep er de resterende abrikozenpudding op en zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland