Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 12 taartvormpjes van ± 7 1/25 cm doorsnee
Ingrediënten
- plakjes diepvriesbladerdeeg in totaal ± 200 gr
- 100 gram abrikozenjam
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- het merg van 1/2 vanillestokje
- 1 theelepel citroenrasp
- 4 eieren
- 70 gram bloem
- 80 gram poedersuiker
- zout
Instructies
- laat het bladerdeeg ontdooien.
- Leg de plakken op een met 1 eetlepel bloem bestoven aanrecht op elkaar en rol ze uit tot een lap van ± 36 x 25 cm.
- Zet de taartvormpjes in rijen van 4 naast elkaar, zodat een rechthoek ontstaat.
- Leg de deegplak losjes over de vormpjes en laat het ± 10 minuten liggen,
- zodat de spanning van het deeg wat afneemt.
- Werk intussen de abrikozenjam door een roerzeef en doe hem over in een spuitzak.
- Knijp een stukje keukenpapier tot een balletje, druk hiermee het deeg in de vormpjes en druk vervolgens met de vingertoppen de eventueel nog aanwezige luchtbelletjes weg.
- Snijd het deeg rond de randen weg en spuit in de deegbakjes een ring van abrikozenjam.
- Smelt op laag vuur de boter.
- Doe de suiker, het vanillemerg, de citroenrasp en een snufje zout in en mengkom en giet de gesmolten boter hierbij.
- Roer met een garde in de mengkom tot de suiker volledig is opgelost.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren bij de botermassa en klop met een garde tot het ei volledig is opgenomen (let op, dat u de eieren niet met een elektrische mixer klopt, want an bestaat de kans dat de massa te schuimig wordt).
- Roer er tot slot de bloem door en vul de deegbakjes met dit mengsel.
- Strooi er de helft van de poedersuiker over en laat de taartjes in het midden
- van een op 200°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
- Zet de taartjes op een rooster, bestrooi ze met de rest van de poedersuiker,
- neem ze uit de vormpjes en serveer ze lauw.