Abrikozentaartjes 2
AllerHande mei 2004
Ingrediënten
- 1 pakje roomboter bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 250 g mascarpone
- 1 eierdooier
- 2 eetlepel(s) custardpoeder
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 blik abrikozen 420 g, uitgelekt
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden.
- Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap.
- Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden.
- In kom mascarpone losroeren met dooier, custardpoeder en vanillesuiker.
- Mengsel in taartvormpjes scheppen.
- Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen.
- In midden van oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- In vorm 5 minuten laten afkoelen.
- Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.