Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozentaartjes 2
AllerHande mei 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
roomboter bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
250
g
mascarpone
▢
1
eierdooier
▢
2
eetlepel(s)
custardpoeder
▢
3
zakjes
vanillesuiker
▢
1
blik
abrikozen
420 g, uitgelekt
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C.
In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden.
Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap.
Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden.
In kom mascarpone losroeren met dooier, custardpoeder en vanillesuiker.
Mengsel in taartvormpjes scheppen.
Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen.
In midden van oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
In vorm 5 minuten laten afkoelen.
Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart