Abrikozentaartjes 2

AllerHande mei 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 250 g mascarpone
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepel(s) custardpoeder
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 blik abrikozen 420 g, uitgelekt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden.
  • Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap.
  • Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden.
  • In kom mascarpone losroeren met dooier, custardpoeder en vanillesuiker.
  • Mengsel in taartvormpjes scheppen.
  • Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen.
  • In midden van oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart