Acar campur

(gemengd)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ witte kool
  • 100 gram sperzieboontjes
  • bloemkool
  • 10 worteltjes
  • 1 ui
  • ¼ komkommer
  • 1 cabé
  • 4 deciliter azijn
  • ½ theelepel kunyit kurkuma
  • knoflookpoeder
  • 3 eetlepel suiker
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Groenten schoonmaken en kleinsnijden.
  • De kruidenazijn met 3 dl water aan de kook brengen samen met wat zout, de kunyit, knoflookpoeder, suiker en Jahé.
  • De cabé opensnijden, pitjes eruit, klein snijden en aan de azijn toevoegen.
  • Als dit goed kookt, de groenten toevoegen en circa 7 minuten laten koken.
  • Tot slot dit mengsel goed laten afkoelen en in flesjes of potjes doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch