Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram groene olijven of zwarte
- 1 rode chilipeper fijngehakte verse / zonder zaad
- 4 tenen knoflook uitgeperste
- 1 takje oregano
- 1 takje tijm
- 1 theelepel rozemarijn fijngehakte
- 2 laurierbladeren
- 1 theelepel venkelzaad gekneusd
- 1 theelepel komijn geroosterde en gestampte
- olijfolie
Instructies
- Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in.
- Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm,
- rozemarijn, laurier, venkel en komijn door.
- Doe alles in een pot met schroefdeksel en voeg zoveel olie toe dat het onder staat.
- Sluit de pot en laat de olijven, onder af en toe schudden, minstens 3 dagen staan.
- Op een koele, donkere plaats zijn de olijven maandenlang houdbaar