Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- ½ liter melk
- 60 gram maïzena
- 40 gram suiker
- vanillesuiker
- 1 ei
- 2 ei
- 2½ deciliter advocaat
- ¼ liter slagroom
- 2 eetlepel poedersuiker
- 2 eetlepel amandelen
- 150 gram lange vingers
Instructies
- Breng 4 dl van de melk aan de kook.
- Roer de maïzena, suiker, vanillesuiker en de rest van de melk tot een glad papje en giet dat al roerende in de kokende melk.
- Laat het opnieuw aan de kook komen.
- Splits het ei, klop de dooier los.
- Giet een deel van het hete puddingmengsel bij de eidooier, roer even en doe het al roerende terug in de pan.
- Klop 2 eiwitten zeer stijf en spatel ze door de nog hete pudding.
- Roer de advocaat erdoor.
- Spoel een gladde puddingvorm, inhoud 1 liter, om met koud water.
- Giet de pudding erin en laat hem in 3 uur koud worden.
- Stort hem op een schotel.
- Snij de lange vingers even lang als de hoogte van de pudding.
- Klop het overgebleven eiwit los en bestrijk hiermee de zijkanten van de pudding.
- Plak de lange vinger er tegenaan en bind er een feestelijke strik om.
- Garneer de charlotte met de slagroom en geschaafde amandelen.