advocaat charlotte

Advocaat charlotte

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 60 gram maïzena
  • 40 gram suiker
  • vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 ei
  • deciliter advocaat
  • ¼ liter slagroom
  • 2 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepel amandelen
  • 150 gram lange vingers

Instructies

  • Breng 4 dl van de melk aan de kook.
  • Roer de maïzena, suiker, vanillesuiker en de rest van de melk tot een glad papje en giet dat al roerende in de kokende melk.
  • Laat het opnieuw aan de kook komen.
  • Splits het ei, klop de dooier los.
  • Giet een deel van het hete puddingmengsel bij de eidooier, roer even en doe het al roerende terug in de pan.
  • Klop 2 eiwitten zeer stijf en spatel ze door de nog hete pudding.
  • Roer de advocaat erdoor.
  • Spoel een gladde puddingvorm, inhoud 1 liter, om met koud water.
  • Giet de pudding erin en laat hem in 3 uur koud worden.
  • Stort hem op een schotel.
  • Snij de lange vingers even lang als de hoogte van de pudding.
  • Klop het overgebleven eiwit los en bestrijk hiermee de zijkanten van de pudding.
  • Plak de lange vinger er tegenaan en bind er een feestelijke strik om.
  • Garneer de charlotte met de slagroom en geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Feestdagen etc Kerst