Aeblekage

Aeblekage

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 SNEETJES roggebrood verkruimeld
  • 125 GRAM suiker
  • 50 GRAM boter
  • 2 DECILITER room geklopt
  • 2 appels geschild en in stukjes
  • 100 GRAM Zwarte bessen OF RODE BESSEN

Instructies

  • Roerbak het roggebrood met de boter en de helft van de suiker gedurende 5 minuten en laat het mengsel afkoelen.
  • Kook de appels met de rest van de suiker en twee eetlepels water gedurende een kwartier en pureer deze.
  • Schep de helft van het roggebrood in een schaal, schep de appelmoes er bovenop, de bessen daar weer op en dek het af met het overgebleven roggebrood.
  • Schep een laag slagroom bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Denemarken