Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg lamsvlees om te stoven
- ½ dl olijfolie
- 350 ui
- 2 knoflook
- 2 theelepel kurkuma
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel kardemom gemalen
- 1 theelepel Paprikapoeder of naar smaak meer
- ½ theelepel kaneel
- 1 literblik gepelde tomaten uitgelekt en in stukjes gesneden
- 2 ½ dl kalfsfond of runderfond
- 150 gram spinazie verse / gewassen en uitgelekt
- ⅛ liter yoghurt
- 1 eetlepel citroen
- zout
- 50 gram pijnboompitten geroosterd / ± 3 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
Instructies
- Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en schroei het vlees daarin dicht.
- Voeg de uien toe en fruit ze 2 minuten mee.
- Voeg dan de knoflook toe en fruit die 1 minuut mee.
- Doe er de kurkuma, nootmuskaat, kardemom, paprikapoeder en kaneel bij en fruit het mengsel nog 1-2 minuten (laat de uien en de knoflook niet verbranden).
- Voeg de tomaten en de kalfsfond toe en roer goed door.
- Dek de pan af en bak het gerecht ± 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven gaar.
- Neem de schaal uit de oven, voeg de spinazie toe en roer tot de groente helemaal is opgenomen.
- Laat het gerecht wat afkoelen, voeg dan de yoghurt, de citroenrasp en naar smaak zout toe en strooi er de pijnboompitten over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er pilav bij.