Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 1 theelepel versgemalen kardemom
- 1 theelepel kaneel
- 2 vellen fyllodeeg
- 2 eetlepels gesmolten boter
- amandelen
- kaneelkardemommengsel
- 3 ½ dl water
- 350 gram suiker
- 1 theelepel vers citroensap
- Cashewnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt op heel laag vuur 250 gr boter.
- Vermeng in een klein schaaltje 1 theelepel versgemalen kardemom met 1 theelepel kaneel.
- Leg 2 vellen fyllodeeg op een stuk bakpapier en smeer er met een kwastje 2 eetlepels gesmolten boter over.
- Verdeel er dan een dun laagje amandelen en een klein beetje van het kaneelkardemommengsel over.
- Herhaal dit enkele malen en smeer op het bovenste laagje deeg alleen gesmolten boter.
- Bak de baklava op 190°C tot het fyllodeeg goudbruin is.
- Neem de baklava dan uit de oven en bereid de siroop.
- Vermeng voor de siroop 3 1/2 dl water met 350 gr suiker en 1 theelepel vers citroensap.
- Breng dit mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de siroop 5 minuten sudderen.
- Snijd de nog warme baklava in kleine driehoekjes en druppel er de siroop over. Bestrooi de baklava tot slot met gehakte cashewnoten.