Afghaanse baklava

Afghaanse baklava

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 1 theelepel versgemalen kardemom
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 vellen fyllodeeg
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • amandelen
  • kaneelkardemommengsel
  • 3 ½ dl water
  • 350 gram suiker
  • 1 theelepel vers citroensap
  • Cashewnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt op heel laag vuur 250 gr boter.
  • Vermeng in een klein schaaltje 1 theelepel versgemalen kardemom met 1 theelepel kaneel.
  • Leg 2 vellen fyllodeeg op een stuk bakpapier en smeer er met een kwastje 2 eetlepels gesmolten boter over.
  • Verdeel er dan een dun laagje amandelen en een klein beetje van het kaneelkardemommengsel over.
  • Herhaal dit enkele malen en smeer op het bovenste laagje deeg alleen gesmolten boter.
  • Bak de baklava op 190°C tot het fyllodeeg goudbruin is.
  • Neem de baklava dan uit de oven en bereid de siroop.
  • Vermeng voor de siroop 3 1/2 dl water met 350 gr suiker en 1 theelepel vers citroensap.
  • Breng dit mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de siroop 5 minuten sudderen.
  • Snijd de nog warme baklava in kleine driehoekjes en druppel er de siroop over. Bestrooi de baklava tot slot met gehakte cashewnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Afganistan