Afghaanse qormasaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maïsolie
  • 1 blik tomatenpuree ± 140 gr,
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • theelepel koriander vers gehakt

Instructies

  • Snijd 1 middelgrote ui in heel dunne ringen en kook die in ± 15 minuten in 3/4 liter water gaar.
  • Giet het water af en doe de uiringen in een blender met 1 eetlepel maïsolie, 1 blikje tomatenpuree (± 140 gr), 1 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper en 1 1/2 theelepel versgehakte koriander.
  • Pureer dit mengsel goed.
  • Doe de saus dan over in een pan en breng haar aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de saus dik worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Afganistan