Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram suiker
- 5 dl. water
- 1 zakje vanillesuiker
- 3.5 gram agar-agarpoeder 3,5 gr
- 2 eetlepels melk
- 3 eetlepels cacaopoeder
Voor de saus:
- ½ l vanillevla
- 1 vanillestokje
- 1 zakje vanillesuiker
- kookroom
Instructies
- Doe de suiker, gezoete melk, vanillesuiker, cacaopoeder en agar-agar in een kom en meng met een beetje water.
- Doe dit mengsel bij de rest van het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook.
- Laat enkele minuten doorkoken totdat de agar-agar goed opgelost is.
- Giet in een schaal en bedek de schaal met vershoudfolie zodat er geen vel op de pudding komt.
- Zet daarna in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
- Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
- Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
- Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.
- Snijd de pudding in blokjes en serveer met de warme saus.