Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Agar-Agar Coklat Empat
Indonesische chocoladepudding
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
suiker
▢
5
dl.
water
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
3.5
gram
agar-agarpoeder
3,5 gr
▢
2
eetlepels
melk
▢
3
eetlepels
cacaopoeder
Voor de saus:
▢
½
l
vanillevla
▢
1
vanillestokje
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
kookroom
Instructies
Doe de suiker, gezoete melk, vanillesuiker, cacaopoeder en agar-agar in een kom en meng met een beetje water.
Doe dit mengsel bij de rest van het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook.
Laat enkele minuten doorkoken totdat de agar-agar goed opgelost is.
Giet in een schaal en bedek de schaal met vershoudfolie zodat er geen vel op de pudding komt.
Zet daarna in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.
Snijd de pudding in blokjes en serveer met de warme saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië