Agar Agar Dengan

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel(s) agar-agarpoeder of vlokken
  • 60 g basterdsuiker
  • water
  • mespunt zout
  • 2 rijpe mango fijngehakt
  • 7 dl melk
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepel(s) kokos geraspte
  • 90 g suiker
  • 3 ei
  • water

Instructies

  • Laat de agar agar 1 nacht in voldoende water weken.
  • Pureer de mango in een keukenmachine en voeg citroensap toe.
  • Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 0.5 l. bedraagt.
  • Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
  • Roer regelmatig.
  • Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
  • Doe de eieren en suiker in een kom.
  • Roer ze au-bain-Marie luchtig.
  • Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
  • Laat de saus au-bain-Marie dik worden.
  • Doe de kokos erbij.
  • Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Indonesië