Agneau à l'Indonesienne

Indonesisch lam
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g mager lamsvlees
  • 1 rode paprika
  • 2 groene paprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g erwtjes
  • 200 g rijst
  • 1 eetlepel(s) wijnazijn
  • zout
  • peper
  • foelie
  • 1 ui
  • komijn
  • saffraan
  • koriander
  • mosterdzaad
  • olie

Instructies

  • Leg twee uur voor begin de paprika's onder de grill tot het vel zwart wordt.
  • Spoel ze koud af en verwijder het vel.
  • Verwijder ook de pitjes.
  • Hak de rode paprika fijn en de groene in reepjes.
  • Schil de knoflook.
  • Neem een vijzel en doe er de rode paprikapulp, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad in.
  • Neem van alle specerijen een halve theelepel.
  • Voeg nog wat zout en peper toe en stamp tot een pasta.
  • Voeg onderwijl langzaam een eetlepel olie en de wijnazijn toe.
  • Snij het vlees in kleine blokjes.
  • Meng in een kom met de pasta.
  • Laat 2 uur op een warme plaats marineren.
  • Snij de ui in fijne rondjes.
  • Laat het vlees uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
  • Doe dan de deksel op de pan en laat gedurende 90 minuten zachtjes koken.
  • Voeg, indien nodig, twee eetlepels water toe tijdens het koken.
  • Kook de rijst.
  • Bak in wat olie de reepjes groene paprika.
  • Kook de erwtjes.
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de marinade toe.
  • Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
  • Serveer het heet met de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië