Agneau à l'Indonesienne
Indonesisch lam
Ingrediënten
Instructies
- Leg twee uur voor begin de paprika's onder de grill tot het vel zwart wordt.
- Spoel ze koud af en verwijder het vel.
- Verwijder ook de pitjes.
- Hak de rode paprika fijn en de groene in reepjes.
- Schil de knoflook.
- Neem een vijzel en doe er de rode paprikapulp, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad in.
- Neem van alle specerijen een halve theelepel.
- Voeg nog wat zout en peper toe en stamp tot een pasta.
- Voeg onderwijl langzaam een eetlepel olie en de wijnazijn toe.
- Snij het vlees in kleine blokjes.
- Meng in een kom met de pasta.
- Laat 2 uur op een warme plaats marineren.
- Snij de ui in fijne rondjes.
- Laat het vlees uitlekken.
- Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
- Doe dan de deksel op de pan en laat gedurende 90 minuten zachtjes koken.
- Voeg, indien nodig, twee eetlepels water toe tijdens het koken.
- Kook de rijst.
- Bak in wat olie de reepjes groene paprika.
- Kook de erwtjes.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de marinade toe.
- Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
- Serveer het heet met de rijst.