Agnello alla cacciatora
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Ingrediënten
- 1 kg lamsvlees in stukken
- 30 g kappertjes
- 200 g olijven
- 2 teentjes knoflook
- rosmarino
- salvia
- 2 glazen witte wijn droge
- 1 bouilllonblokje voor ½ l champignonbouillon
- Paprikapoeder
- 2 glazen rode wijn
- zout
- peper
Instructies
- Leg de stukken lamsvlees in een pan en voeg de ontzoute kappertjes, de ontpitte olijven, wat salvia, wat fijngehakte roemarino, de fijngemaakte knoflook en witte wijn toe.
- Laat het vlees 4 uur marineren.
- Zet nu de pan op het gas en laat het geheel 3 kwartier zachtjes stoven in de marinade.
- Voeg wat paprikapoeder en het fijngemaakte bouillonblokjetoe.
- Daarna de rode wijn bij het vlees gieten.
- Het gas hoog zetten en af en toe roerend met een houten lepel de saus tot de helft laten inkoken.
- Doe het vlees met de saus in een vuiurvaste schaal en bestrooi eventueel nofg met wat zout en peper.
- Braad het vlees nog een half uurtje in de hete oven.
- Keer de stukken vlees regelmatig om.
- Als de saus te veel inkookt, wat warm water erbij gieten.
- Vooral heet opdienen.