Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Laat de kokkels gedurende een uur weken in water met veel zeezout.
- Laat ze uitlekken, borstel ze schoon en kook ze in een grote pan onder vaak schudden tot ze open zijn.
- Laat ze uitlekken en hou ze warm.
- Zeef het vocht door een doek om er eventueel zand uit te halen.
- Was de moten vis.
- Droog ze en bestrooi ze met peper en zout.
- Leg ze zij aan zij in een ovenvaste schaal.
- Zet de oven op 170ºC.
- Geef over de vis de cider en het kookvocht van de kokkels.
- Zet de schaal 20 minuten in de oven.
- Maal 1/3 deel van de garnalen fijn in de mixer en meng het door 30 g boter.
- Stamp het tot een homogene massa.
- Hak de sjalotjes.
- Stoof ze zachtjes in 40 g boter, met het deksel op de pan zodat ze nauwelijks kleuren.
- Laat de moten visuitlekken,leg ze op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
- Zeef het kookvocht door een fijne zeef.
- Laat het inkoken tot er 1/3 l over is.
- Voeg de bloem bij de sjalotjes, zodat er een roux ontstaat.
- Meng deze goed door en geef er dan het ingekookte vocht bij.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de kokkkels uit hun schelpen.
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Bak deze in wat boter.
- Smelt de rest van de boter in een pan.
- Voeg de rest van de garnalen erbij en flambeer deze met de calavados.
- Wanneer de saus klaar is voegen we de slagroom toe en laten nog even koken, onder
- voortdurend roeren met de garde.
- Voeg hier dan de champignons bij en de garnalen met hun kookvocht en de kokkels.
- Warm dit nog even door en voeg als laatste de garnalenboter toe.
- Schenk de saus over de vis en serveer.