Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kip of 5 a 6 pootjes, 1 a 1/2 dl slaolie, 2 middel grote uien, 3 teentjes knoflook , 1/2 eetlepel assem, 2 a 3 dl water, 1/4 blokje santen
Boemboes:
- 3 fijngemaakte kemirie nootjes
- 2 blaadjes selam
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 1 spriet sereh
- 2 plakjes laos
- 2 theelepel koenjit
- 2 theelepel ketoembar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepel suiker
- 1 theelepel vetjin
- zout naar smaak
Instructies
- Maak de kip schoon en snijd die in 5 a 6 stukken.
- Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
- Voeg de boemboes toe en fruit die even mee.
- Voeg daarna de stukken kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin.
- Los de assem op in water en blus het geheel hiermee.
- Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten.
- Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uurtje sudderen.
- Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos .