Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote kip
- 2 ei
- asem
- arachideolie
- 2 theelepel Gula djawa
- 1 blaadjes salam
- 1 spriet sereh
- 2 eetlepels tomaat
- 1 eetlepel ketjap manis
Instructies
- Snijd de kipfilets in blokjes, doe in een bakje en wrijf de kipblokjes in met 1 theelepel assem.
- Laat op kamertemperatuur komen.
- Maak de boemboe in een cobek en fruit daarna in 2 eetlepels olie samen met de salam en sereh op niet te hoog vuur.
- Voeg daarna de gula djawa, gezeefde tomaten en de ketjap toe.
- Goed roeren.
- Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer een minuut mee (niet te hoog vuur).
- Daarna de kip op laag vuur zetten, de eieren toevoegen en laten sudderen met deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
- Af en toe proeven of er nog iets zout bij moet.
- Daarna alles omscheppen en weer voor 5 minuten laten sudderen met deksel op de pan.
- Na ongeveer 10 - 15 minuten is de kip gaar.
- Snijd voor het serveren de eieren doormidden en serveer de boemboe bali met nasi goreng, komkommer, kroepoek en (zoute) bananenchips.