Ajam boemboe bali

Ajam boemboe Bali 2

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote kip
  • 2 ei
  • asem
  • arachideolie
  • 2 theelepel Gula djawa
  • 1 blaadjes salam
  • 1 spriet sereh
  • 2 eetlepels tomaat
  • 1 eetlepel ketjap manis

Voor de boemboe:

  • 4 sjalotjes rode
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 kemirienoten geroosterd
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel djahé
  • ½ theelepel laos
  • 4 rode lomboks ontpitte grote of 2 theelepels sambal oelek
  • ¼ theelepel zout
  • 3 blaadjes djeroek poeroet

Instructies

  • Snijd de kipfilets in blokjes, doe in een bakje en wrijf de kipblokjes in met 1 theelepel assem.
  • Laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de boemboe in een cobek en fruit daarna in 2 eetlepels olie samen met de salam en sereh op niet te hoog vuur.
  • Voeg daarna de gula djawa, gezeefde tomaten en de ketjap toe.
  • Goed roeren.
  • Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer een minuut mee (niet te hoog vuur).
  • Daarna de kip op laag vuur zetten, de eieren toevoegen en laten sudderen met deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
  • Af en toe proeven of er nog iets zout bij moet.
  • Daarna alles omscheppen en weer voor 5 minuten laten sudderen met deksel op de pan.
  • Na ongeveer 10 - 15 minuten is de kip gaar.
  • Snijd voor het serveren de eieren doormidden en serveer de boemboe bali met nasi goreng, komkommer, kroepoek en (zoute) bananenchips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters