Ajam boemboe Bali 2
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 2 grote kip
- 2 ei
- asem
- arachideolie
- 2 theelepel Gula djawa
- 1 blaadjes salam
- 1 spriet sereh
- 2 eetlepels tomaat
- 1 eetlepel ketjap manis
Voor de boemboe:
- 4 sjalotjes (rode )
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten (geroosterd)
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel djahé
- ½ theelepel laos
- 4 rode lomboks (ontpitte grote of 2 theelepels sambal oelek)
- ¼ theelepel zout
- 3 blaadjes djeroek poeroet
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilets in blokjes, doe in een bakje en wrijf de kipblokjes in met 1 theelepel assem.
- Laat op kamertemperatuur komen.
- Maak de boemboe in een cobek en fruit daarna in 2 eetlepels olie samen met de salam en sereh op niet te hoog vuur.
- Voeg daarna de gula djawa, gezeefde tomaten en de ketjap toe.
- Goed roeren.
- Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer een minuut mee (niet te hoog vuur).
- Daarna de kip op laag vuur zetten, de eieren toevoegen en laten sudderen met deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
- Af en toe proeven of er nog iets zout bij moet.
- Daarna alles omscheppen en weer voor 5 minuten laten sudderen met deksel op de pan.
- Na ongeveer 10 - 15 minuten is de kip gaar.
- Snijd voor het serveren de eieren doormidden en serveer de boemboe bali met nasi goreng, komkommer, kroepoek en (zoute) bananenchips.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept