Ajam boemboe bali

Ajam boemboe Bali 2

Recept categorie(ën) Gevogelte, Kip
Land van herkomst Oosters
Aantal porties: 2

Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Voor de boemboe:

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilets in blokjes, doe in een bakje en wrijf de kipblokjes in met 1 theelepel assem.
  • Laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de boemboe in een cobek en fruit daarna in 2 eetlepels olie samen met de salam en sereh op niet te hoog vuur.
  • Voeg daarna de gula djawa, gezeefde tomaten en de ketjap toe.
  • Goed roeren.
  • Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer een minuut mee (niet te hoog vuur).
  • Daarna de kip op laag vuur zetten, de eieren toevoegen en laten sudderen met deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
  • Af en toe proeven of er nog iets zout bij moet.
  • Daarna alles omscheppen en weer voor 5 minuten laten sudderen met deksel op de pan.
  • Na ongeveer 10 - 15 minuten is de kip gaar.
  • Snijd voor het serveren de eieren doormidden en serveer de boemboe bali met nasi goreng, komkommer, kroepoek en (zoute) bananenchips.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept