Ajam boemboe Bali 3
gekruide kip uit Bali
Ingrediënten
- 1 kip van 1 à 1½ kg
- 6 eetlepel(s) olie
- ½ blikje tomatenpuree
Instructies
- Snijd de kip in stukken en wrijf ze in met zout.
- Maak de olie heet en bak de kip goudbruin.
- Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi en djahé tot een brij en laat die meebakken tot de uien geel zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe, de sereh en een scheut water en laat de kip in deze saus gaar stoven.
Magnetron:
- Verwarm in een wijde schaal de helft van de olie onafgedekt 1-11/2 min. op 100%.
- Schep de kruidenbrij erdoor met de tomatenpuree en verwarm alles onafgedekt 2-3 min. op 100%.
- Leg de stukken kip (zonder zout) erop, voeg de sereh en een scheutje water toe en verwarm het gerecht afgedekt 18-22 min. op 70%.