Ajam boemboe roedjak
(rode kip met sambal)
Ingrediënten
- 1 braadkuiken
- 1 ½ ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 afgestreken eetlepel ketoembar
- 1 eetlepel djinten
- 6 kemiries
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepel tamarinde uit een fles
- 3 schijfjes laos
- 1 schijfje sereh
- 3 blaadjes salam
- 3 blaadjes djeroek poeroet
- 1 stukje gember
- 3 eetlepels sambal
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel suiker
- 4 kopjes kokosmelk
- 1 theelepel koenjit poeder
Instructies
- Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn.
- Bak het mengsel in de olie, onder toevoeging van de laos en de sereh.
- Voeg de sambal, de salam, de djeroek poeroet, het paprikapoeder en de suiker toe en braad de stukken kip mee.
- Voeg het koenjitpoeder en als laatste de kokosmelk toe.