Ajam boemboe roedjak 2
kip in gekruide tomatensaus
Ingrediënten
- 600 gram kippenpoten
- 25 gram boter of margarine
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 plakje laos
- 2 theelepel sambal oelek
- 1 blaadje(s) salam
- 1 blaadje(s) djeroek poeroet
- 3 gepelde tomaten
- ½ blokjes trassi van 1 cm
- ½ eetlepel(s) asem
- ⅛ schijf Javaanse suiker
Instructies
- In een grote braadpan de boter verhitten en de kippenpoten in 10 min. rondom goudbruin bakken.
- Intussen ui, knoflook en laos fijnmalen in een keukenmachine.
- Kip uit de pan scheppen en bakvet in een kommetje gieten.
- Van dit bakvet 2 eetlepels opnieuw in de braadpan verhitten en hieraan het uimengsel, sambal, salam, djeroek poeroet en tomaten toevoegen.
- Goed door elkaar scheppen.
- Zonder deksel 15 min. laten stoven tot vocht verdampt is. Intussen vel van de kip verwijderen en de poten in tweeën snijden.
- Door het ui/tomaat mengsel roeren: 1 dl warm water, trassi, asem en suiker.
- Kip erin leggen en aan de kook brengen.
- Met deksel op de pan nog 45 min. zachtjes stoven.
- Op smaak brengen met zout. Voor het opdienen de blaadjes verwijderen.