Ajam boemboe roedjak 5

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet in stukjes
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel versgemalen peper
  • 2 fijngesneden ui
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • ½ theelepel sereh
  • 1 theelepel sambal trassi
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 kopje santen
  • 3 fijngesneden ontvelde tomaten

Instructies

  • Wrijf de kip in met zout, peper en nootmuskaat en laat dit een uur intrekken.
  • Fruit ui, knoflook, sereh, sambal, ketoembar en knoflook in wat olie en doe, als de ui bruin is, de kip erbij.
  • Laat de kip goed bruin worden, doe de santen en tomaat erbij en laat het op een laag vuurtje nog een half uurtje sudderen.
  • Doe er wat water bij als het te droog wordt want santen verbrand snel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters