Ajam dibulu

Ajam dibulu

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 jonge kip
  • 2 lomboks
  • 3 rode uien
  • djahé
  • zout
  • kemangiblad
  • djintanblad
  • uieblad
  • kucaiblad
  • kruisemuntblad
  • venkelblad
  • peterselie
  • 1 ei
  • pandanblad
  • sereh
  • citroensap
  • water

Instructies

  • De kip, lomboks, uien en djahé heel fijn wrijven.
  • De rest fijn snijden, behalve de sereh en het pandanblad.
  • Klop het ei en doe dan de hele massa in een pan met water en het citroensap.
  • Laat de kip hierin zachtjes koken.
  • Indien nodig, steeds een beetje water toevoegen.
  • Op Manado kookt men dit gerecht in een speciale bamboesoort.
  • Op Java gebruikt men er de bamboe tali voor.
  • Dit gerecht kunt u ook van varkensvlees maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië