Ajam goelai
gekruide kip in een pittige saus
Ingrediënten
- 1 kip van 1 à 1,½kg
- blok santen
- olie
- 1 liter water
Instructies
- Snijd de kip in grove stukken.
- Wrijf uien fijn met knoflook, kemiries, laos, koenjit, ketoembar, suiker, peper en zout.
- Bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn.
- Zet de kip op met water en zout en voeg kruidenmengsel en salam toe.
- Laat dit zachtjes koken tot de kip half gaar is.
- Doe er nu ook de santen bij en laat alles doorstoven tot de kip gaar is.
Magnetron:
- Het water vervangen door 1 dl kippenbouillon.
- Verwarm in een magnetron schaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%.
- Roer er de kruidenbrij door en fruit alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Leg de kip erop en verwarm alles afgedekt in 10 à 12 min. op 70%.
- Voeg de bouillon met de santen en salam toe en bereid de kip afgedekt nog 10-12 min. op 70%.