Ajam goelai
gekruide kip in een pittige saus
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
Kruiden:
- 5 eetlepel(s) uien (gesnipperde )
- 3 tenen knoflook (gesnipperde )
- 2 theelepel ketoembar
- 5 kemiries
- 2 theelepel laos
- 2 theelepel Javaanse suiker
- 2 theelepel koenjit
- 2 salamblaadjes
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Snijd de kip in grove stukken.
- Wrijf uien fijn met knoflook, kemiries, laos, koenjit, ketoembar, suiker, peper en zout.
- Bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn.
- Zet de kip op met water en zout en voeg kruidenmengsel en salam toe.
- Laat dit zachtjes koken tot de kip half gaar is.
- Doe er nu ook de santen bij en laat alles doorstoven tot de kip gaar is.
Magnetron:
- Het water vervangen door 1 dl kippenbouillon.
- Verwarm in een magnetron schaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%.
- Roer er de kruidenbrij door en fruit alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Leg de kip erop en verwarm alles afgedekt in 10 à 12 min. op 70%.
- Voeg de bouillon met de santen en salam toe en bereid de kip afgedekt nog 10-12 min. op 70%.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept