Ajam goelai

gekruide kip in een pittige saus
Recept categorie(ën) Gevogelte, Kip, Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Koninklijke Marine
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Kruiden:

Bereidingswijze:

  • Snijd de kip in grove stukken.
  • Wrijf uien fijn met knoflook, kemiries, laos, koenjit, ketoembar, suiker, peper en zout.
  • Bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn.
  • Zet de kip op met water en zout en voeg kruidenmengsel en salam toe.
  • Laat dit zachtjes koken tot de kip half gaar is.
  • Doe er nu ook de santen bij en laat alles doorstoven tot de kip gaar is.

Magnetron:

  • Het water vervangen door 1 dl kippenbouillon.
  • Verwarm in een magnetron schaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Roer er de kruidenbrij door en fruit alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Leg de kip erop en verwarm alles afgedekt in 10 à 12 min. op 70%.
  • Voeg de bouillon met de santen en salam toe en bereid de kip afgedekt nog 10-12 min. op 70%.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept