Ajam goreng koening
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
- 2 stukjes koenjit verse wortel á 3 cm of 1 theelepel koenjitpoeder
- 40 gram laos wortel verse geschild
- 20 gram gember verse geschild
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel ketoembar gemalen
- 1 theelepel azijn
- ½ eetlepel tamarindepasta
- 2 dl kokosmelk blik
- 1 kg kip of 1 kg drumsticks
- 1 liter frituurolie
Instructies
- Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.
- Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan, voeg 2 1/2 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt.
- Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180°C) in 5-10 minuten krokant.
- Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren).
- Serveer de kip zonder kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt.