Ajam goreng taugé
gekruide kip met taugé
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet in reepjes
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 lente-uitjes gesnipperd
- 1 teen knoflook uitgeperst
- ½ theelepel djahé
- 2 theelepel sambal oelek
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- taugé
Instructies
- Verhit de olie in een wok of wadjan.
- Voeg het vlees toe en laat alles onder voortdurend roeren ca. 3 min. bakken.
- Schuif het vlees naar een zijde van de wok en fruit de uisnippers.
- Schep de knoflook en djahé erdoor en voeg de sambal toe.
- Roer daarna de ketjap en taugé (hoeveelheid naar eigen erdoor.
- Breng de saus aan de kook en schep dan het vlees erdoor en laat het nog even koken.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst en kroepoek.