Ajam kemirie
kip in een pittige kemiriesaus
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 12 kemirienoten
- 1 ui (fijngesneden )
- 5 tenen knoflook (fijngehakt)
- 4 lomboks (fijngesneden )
- ½ eetlepel(s) yankeekruid
- boter
- 1 jonge kip ( in stukken)
- zout
- melk
Bereidingswijze:
- Wrijf kemirie met knoflook en ui zeer fijn en braad dit met de lombok en het yankeekruid even in de boter aan.
- Voeg de stukken kip toe aan het kruidenmengsel en doe er zoveel melk bij dat de kip onderligt.
- Een beetje zout erbij en de kip langzaam laten koken tot de kip gaar en het vocht merendeels verdampt is
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept