Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 rode ui (Fijngesneden)
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 4 lomboks of 1 madame Jeanet peper als je van heel heet houdt
- 0.5 theelepel Chinees 5-kruidenpoeder optioneel
- Scheutje zoete ketjap
- scheutje zoute ketjap
- zout
- theelepel ketumbar
- theelepel trassi
- zwarte peper
- 1 sereh
- 2 blaadjes salam
- 1 schijf laos
- 1 schijf gember
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 kippenbouillonblokje
Instructies
Voorbereiding:
- Snij de kipfilet in stukjes en doe ze in een schaal.
- Doe er de helft van de fijngesneden ui bij en de geperste knoflook.
- Snij de lomboks in ringen en voeg deze ook toe.
- Dan de ketumbar, laos, djahé, zout, zwarte peper, salamblaadjes, 5-kruidenpoeder en een klein scheutje van de 2 soorten ketjap er bij en roer alles goed door elkaar. Je kunt het een tijdje laten marineren, maar dat is niet noodzakelijk.
Bereiding:
- Verhit een wok en pof hier de trassi even een minuutje om en om, zodat ze nog lekkerder gaat smaken.
- doe er de olie in.
- Verhit de olie goed en voeg dan het theelepeltjes suiker toe.
- Voeg voordat het gaat karameliseren de rest van de gesneden ui toe en bak deze een minuut.
- Voeg dan de gemarineerde kip met kruiden en ketjap toe en bak alles even goed aan en verkruimel de trassi en het bouillonblokje er over.
- Voeg de sereh (leg er een knoop in) toe en een scheutje water toe.
- Laat het gerecht aan de kook komen en voeg dan naar smaak extra ketjap toe.
- De kip moet minimaal een kwartier stoven, zodat het meeste vocht is ingekookt.
- Het gerecht moet een mooie donkere kleur krijgen.