Ajam ketjap 2
kip in een kruidige ketjapsaus
Ingrediënten
- 1 kip van ca. 800 gram
- 6 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 1 theelepel peper
- ½ theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
Instructies
- 4 stukken en wrijf ze in met zout, peper en nootmuskaat. Bak ze in de olie goudbruin.
- Bak de laatste minuten de uien mee tot ze geelbruin zijn. Voeg dan een scheut water toe en maak de
- Bak de laatste minuten de uien mee tot ze geelbruin zijn.
- Voeg dan een scheut water toe en maak de saus af met de ketjap en azijn.
Magnetron:
- Snijd de kip in 4 stukken, wrijf ze in met zout en peper en nootmuskaat.
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1 à 2 min. op 100%.
- Schep er de uien door en fruit het mengsel onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Roer er dan de ketjap, azijn en kruidnagels door en leg de kip erop.
- Maak de kip afgedekt in 18 à 20 min. op 70% gaar.