Ajam ketjap 2

kip in een kruidige ketjapsaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van ca. 800 gram
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 theelepel peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • 4 stukken en wrijf ze in met zout, peper en nootmuskaat. Bak ze in de olie goudbruin.
  • Bak de laatste minuten de uien mee tot ze geelbruin zijn. Voeg dan een scheut water toe en maak de
  • Bak de laatste minuten de uien mee tot ze geelbruin zijn.
  • Voeg dan een scheut water toe en maak de saus af met de ketjap en azijn.

Magnetron:

  • Snijd de kip in 4 stukken, wrijf ze in met zout en peper en nootmuskaat.
  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1 à 2 min. op 100%.
  • Schep er de uien door en fruit het mengsel onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Roer er dan de ketjap, azijn en kruidnagels door en leg de kip erop.
  • Maak de kip afgedekt in 18 à 20 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië