Ajam mie met spinazie
Ingrediënten
- 1 zak eieremie Chinese
- 400 gram kip
- wok olie
- 500 gram spinazie blad
- 1 bakje boemboe voor ajam smoor
- ketjap manis
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook (met katjap asin), voeg de mie toe en kook deze in 4 minuten gaar.
- Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snij ondertussen de kipfilet julienne.
- Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worde, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip in 5 minuten.
- Voeg de bladspinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee.
- Los de boemboe op met 2 dl. water en een scheutje ketjap en voeg deze toe.
- Schep de mie erdoor en laat alles goed doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang evt. de kip door vleesreepjes.