Ajam nanas

kip in gekruide saus met ananas
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 eetlepel(s) ketjap asin
  • 3 schijven ananas
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • eetlepel(s) ketjap asin
  • 2 eetlepel(s) water
  • 3 eetlepel(s) ananas sap
  • enkele druppels rijstwijn of dry sherry
  • wat olie

Instructies

  • Snijd de kipfilets in kleine stukjes en smeer ze in met een mengsel van maïzena en ketjap.
  • Braad ze nu zeer snel aan in olie en voeg er, als de kip gaat kleuren, de in twee helften gesneden schijven ananas aan toe.
  • Laat die ca. 3 min. meesmoren met de deksel op de pan.
  • Leg ze dan op een voorverwarmde schaal.
  • Maak een mengsel van knoflook, maïzena, ketjap, water, ananassap en ijstwijn (of dry sherry) en breng dit aan de kook.
  • Zodra het gebonden is, giet men de saus over de kip met ananas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië