Ajam nanas
kip in gekruide saus met ananas
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 1 theelepel maïzena
- 1 eetlepel(s) ketjap asin
- 3 schijven ananas
- 1 mespunt knoflookpoeder
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 1½ eetlepel(s) ketjap asin
- 2 eetlepel(s) water
- 3 eetlepel(s) ananas sap
- enkele druppels rijstwijn of dry sherry
- wat olie
Instructies
- Snijd de kipfilets in kleine stukjes en smeer ze in met een mengsel van maïzena en ketjap.
- Braad ze nu zeer snel aan in olie en voeg er, als de kip gaat kleuren, de in twee helften gesneden schijven ananas aan toe.
- Laat die ca. 3 min. meesmoren met de deksel op de pan.
- Leg ze dan op een voorverwarmde schaal.
- Maak een mengsel van knoflook, maïzena, ketjap, water, ananassap en ijstwijn (of dry sherry) en breng dit aan de kook.
- Zodra het gebonden is, giet men de saus over de kip met ananas.