Ajam pangang boemboe besengek

geroosterde kip in gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 jonge kip
  • 3 kemiries
  • 5 uien fijngesneden
  • ½ lombok fijngesneden
  • ½ theelepel trassi
  • ¼ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • ½ eetlepel(s) suiker
  • 1 spriet sereh
  • 1 kopje santen
  • zout
  • asem

Instructies

  • De kip schoonmaken en opensnijden.
  • Fruit de kruiden, op de sereh na, in wat olie lichtbruin.
  • Voeg hierbij de santen, sereh en kip en laat alles tezamen koken.
  • Als de kip zacht geworden is en de olie eruit komt, roostert men de kip heel voorzichtig.
  • Leg de kip op een platte schaal en giet de saus erover heen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië