AJAM PANGEH
gekruide kip op z'n Bantams
Ingrediënten
- 1 kg kippenborst
- ⅙ blok santen
- 2 eetlepels olie water
Kruiden:
- 10 eetlepels gesnipperde uien
- 3 tenen gesnipperde knoflook
- 2 theelepel sambal oelek
- 8 kemiries
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- 1 theelepel koenjit
- 2 salamblaadjes
- 1 theelepel basilicum sap van 1 citroen
- zout
Instructies
- Wrijf de helft van de uien fijn met alle knoflook, sambal, kemiries, laos, koenjit en djahé. Roer de
- andere helft van de uien hier doorheen en bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn. Zet de
- kip op met kokend water en zout; kook de stukken kip half gaar, haal het vlees van het bot en snijd het
- in dobbelstenen. Zet 2 dl van de bouillon op met de santen en de kruiden en voeg er, als het kookt, de
- stukjes kip toe. Kook de massa tot het kippenvlees gaar is en de saus ingedikt. Roer er dan het
- citroensap door en een theelepel basilicum.
Magnetron:
- De hoeveelheid halveren en het water vervangen door 2 dl kippenbouillon. Verwarm in een
- magnetronschaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%. Roer er de kruidenbrij door en fruit
- alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%. Maak de kip afgedekt in 7 à 8 min. gaar op 70%. Breng de
- bouillon met de santen en kruiden in een wijde schaal onafgedekt in 3 à 4 min. op 100% aan de kook.
- Roer de blokjes kippenvlees door de bouillon. Verwarm alles nog onafgedekt 6 à 7 min. op 30%.