AJAM PANGEH

gekruide kip op z'n Bantams
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kippenborst
  • blok santen
  • 2 eetlepels olie water

Kruiden:

  • 10 eetlepels gesnipperde uien
  • 3 tenen gesnipperde knoflook
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 8 kemiries
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 salamblaadjes
  • 1 theelepel basilicum sap van 1 citroen
  • zout

Instructies

  • Wrijf de helft van de uien fijn met alle knoflook, sambal, kemiries, laos, koenjit en djahé. Roer de
  • andere helft van de uien hier doorheen en bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn. Zet de
  • kip op met kokend water en zout; kook de stukken kip half gaar, haal het vlees van het bot en snijd het
  • in dobbelstenen. Zet 2 dl van de bouillon op met de santen en de kruiden en voeg er, als het kookt, de
  • stukjes kip toe. Kook de massa tot het kippenvlees gaar is en de saus ingedikt. Roer er dan het
  • citroensap door en een theelepel basilicum.

Magnetron:

  • De hoeveelheid halveren en het water vervangen door 2 dl kippenbouillon. Verwarm in een
  • magnetronschaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%. Roer er de kruidenbrij door en fruit
  • alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%. Maak de kip afgedekt in 7 à 8 min. gaar op 70%. Breng de
  • bouillon met de santen en kruiden in een wijde schaal onafgedekt in 3 à 4 min. op 100% aan de kook.
  • Roer de blokjes kippenvlees door de bouillon. Verwarm alles nog onafgedekt 6 à 7 min. op 30%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië