Ajam peniki 2
kip in pikant gekruide saus
Ingrediënten
- 1 kip van 1 kg
- 2 grote uien fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 stukje trassi
- 4 rode lomboks heel fijngesneden
- 5 kemirie fijngestampt
- 1 theelepel djahé
- 2 blaadje(s) salam
- ½ kopje santen dikke
- 2 eetlepel asem
- 1 spriet sereh
- ¾ kopje water heet
Instructies
- Uien en knoflook heel fijn snijden.
- Fruit in wat olie (1 kopje) de trassi, knoflook, ui, lombok, kemirie, djahé, sereh en salam.
- Als de uien bruin zijn dan de stukjes kip erbij met wat zout en 5 min. laten meebakken.
- Dan het kopje heet water erbij en weer 5 min. laten stoven.
- Temper het vuur een giet de anten erbij.
- Laat even koken tot de saus dik is.
- Als laatste asem toevoegen en doorroeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er witte rijst en een groentegerecht bij.