Ajam peniki 2

kip in pikant gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 kg
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 4 rode lomboks heel fijngesneden
  • 5 kemirie fijngestampt
  • 1 theelepel djahé
  • 2 blaadje(s) salam
  • ½ kopje santen dikke
  • 2 eetlepel asem
  • 1 spriet sereh
  • ¾ kopje water heet

Instructies

  • Uien en knoflook heel fijn snijden.
  • Fruit in wat olie (1 kopje) de trassi, knoflook, ui, lombok, kemirie, djahé, sereh en salam.
  • Als de uien bruin zijn dan de stukjes kip erbij met wat zout en 5 min. laten meebakken.
  • Dan het kopje heet water erbij en weer 5 min. laten stoven.
  • Temper het vuur een giet de anten erbij.
  • Laat even koken tot de saus dik is.
  • Als laatste asem toevoegen en doorroeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er witte rijst en een groentegerecht bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië